![Biała ryba w sezamie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4637-photo-main.jpg)
Biała ryba w sezamie
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: strączkowe, sezam, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
sezam - 1 filiżanka
woda - 1/2 filiżanki
sok z limonki - 1 szt.
olej kokosowy do wysmarowania formy trochę
Sposób przygotowania:
2. Rybę układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i posypujemy sezamem (obficie) oraz potartym imbirem
3. Skrapiamy wszystko sokiem z limonki
4. Na koniec polewamy wszystko wodą i pieczemy ok. 12-15 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.