Gęsie udko z cytryną i cynamonem
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, cytrusy, drób
Składniki:
cytryna - 2 szt.
laska cynamonu - 1 szt.
cebula - 1 szt.
tymianek suszony - 1/2 łyżeczki
sól - 1/2 łyżeczki
pieprz - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
2. Gęś układamy w naczyniu żaroodpornym
3. Cyrynę myjemy (a w zasadzie szorujemy) i kroimy na ćwiartki
4. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka
5. Gęś obkładamy cytryną i cebulą. Wkładamy też połamaną laskę cynamonu
6. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180ºC (z termoobiegiem) przez ok. 2 - 2,5 godziny
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.