rabarbarowe muffinki z pianką
zyjezebyjescRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
100 g masła
3 żółtka
30 g mąki migdałowej
100 g orzechów nerkowca
1 łyżka cynamonu
1 łyżka kakao
200 g mąki ryżowej pełnoziarnistej
50 g ksylitolu
1 śmietanę ekologiczną
1/2 cytryny
1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
3 białka
3 łyżki ksylitolu
Sposób przygotowania:
Na patelni dusimy masło i pokrojony rabarbar
Nerkowca blendujemy
Nerkowca, rabarbar z masłem, żółtka, mąki, ksylitol, kakao, śmietanę, sok z cytryny i sodę mieszamy
Masę wkłądamy do form mufinkowych i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, z termoobiegiem, przez 10 minut
Puszystą masę wykładamy na upieczone i ostudzone mufinki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni C, z termoobiegiem przez 5 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.