Pasztet warzywny
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
orzechów nerkowca - 125 g
jajka - 2
opakowania szczypiorku - 1/2
cebule - 3
łodygi selera naciowego - 2
papryka żółta - 1
papryka zielona - 1
olej kokosowy do smażenia
pomidorów suszonych - 5
mąki jaglanej - 3 łyżki
mąki konopnej - 2 ml
oleju kokosowego - 1 łyżka
suszonej cebuli - 2 łyżki
podlaska przyprawa Dary Natury - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Cebulke obieramy, szatkujemy i podsmażamy na oleju kokosowym
Dodajemy umyte i poszatkowane papryki oraz selera, i wszystko podsmażamy, aż się zeszkli
Do masy dodajemy jajka, posiekany szczypiorek, podsmażone warzywa, poszatkowane pomidory, mąki, olej, przyprawy i dokładnie mieszamy
Papier do pieczenia układamy na blasze z piekarnika (tej czarnej) i na niej wykładamy masę na grubość ok. 1 cm
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 20 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.