![Zupa z selera naciowego, pora i pietruszki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3560-photo-main.jpg)
Zupa z selera naciowego, pora i pietruszki
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe,
Składniki:
pietruszka - 1 szt.
łodygi selera naciowego - 2 szt.
por - 1 szt.
curry - 1 łyżeczka
pieprz i sól do smaku
pestki z dyni - 8 łyżek
Sposób przygotowania:
2. Łodygi selera myjemy i kroimy na cienkie kawałki
3. Pietruszkę myjemy i kroimy na kawałki (ok. 1 cm)
4. Pora myjemy i kroimy cieniutko
5. Do wywaru dodajemy selera, pietruszkę i pora
5. Przyprawiamy curry, pieprzem i solą
6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut
7. Koperek myjemy i szatkujemy
8. Na 5 minut przed końcem gotowania zupy, prażymy pestki dyni na patelni (bez oleju!)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.