![Stek z łososia](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4516-photo-main.jpg)
Stek z łososia
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): amerykańska, międzynarodowa
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: miody, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
cykorie - 2 szt.
grejpfrut gorzki - 1 szt.
olej kokosowy do smażenia - 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Rozgrzewamy olej na patelni i rumienimy łososia z każdej strony
3. Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C, z termoobiegiem
4. Na pozostałym po smażeniu na patelni sosie, rumienimy liście cykorii
5. Myjemy i obieramy grejpfruta, wyciskamy z niego sok i łączymy z miodem
6. Upieczonego łososia układamy na zrumienionej endywii i polewamy sosem
(uwaga! jeśli dodasz sok z miodem podczas pieczenia, z dobrodziejstw miodu nic nie zostanie, tylko sam cukier!)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.