Pstrąg z salsą z awokado
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy
Składniki:
2 łyżki oleju kokosowego
1/2 łyżki kminku
1 łyżka papryki słodkiej
1/2 łyżki pieprzu
1 awokado
sok z 2 limonek
1 łyżka oleju kokosowego
1 łyżka oliwy
sól i pieprz do smaku
1 szczypta papryki ostrej chili
Sposób przygotowania:
Obieramy, myjemy i kroimy w plastry awokado
Awokado wrzucamy do salaterki, dodajemy sok z limonek, olej kokosowy, oliwę i przyprawy
Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w plastry i dodajemy do awokado
Pieczemy pstrąga w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez ok. 35-40 minut i polewamy ciepłego awokadową salsą
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.