Surówka z ziarnami konopi
zyjezebyjescRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
1/2 opakowania szpinaku
2 pomidory
8 łyżek pestek z dyni
4 laski selera naciowego
2 łyżeczki ziaren z konopi
sok z 1/2 cytryny
olej konopny i lniany - po 3 łyżki każdego
Sposób przygotowania:
Pomidora myjemy, kroimy na kawałki i dodajemy do miski
Pestki z dyni prażymy i dodajemy do pozostałych składników
Selera myjemy, kroimy drobno i prażymy razem z kminkiem na patelni, po czym dodajemy do miski
Oprószamy ziarnami z konopii, skrapiamy olejami i sokiem z cytryny
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.