Halibut z warzywami pod pierzynką
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: jajka
Składniki:
curry - 1 łyżeczka
kurkuma - 1/2 łyżeczki
lubczyk - 1 łyżeczka
papryka - 1/2 szt.
biała część pora - 1/3 szt.
pestki ze słonecznika - 2 łyżki
siemię lniane - 1 łyżka
ostropest (opcjonalnie) - 1/2 łyżki
jajko - 1 szt.
olej lniany do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
2. Rybę podsmażamy na oleju kokosowym i układamy w naczyniu żaroodpornym
3. Paprykę, pora i dynie obieramy, myjemy, szatkujemy na drobno i podsmażamy
4. Podsmażone warzywa układamy na rybie
5. Siemię, ostropest i słonecznik mielimy, łączymy z jajkiem i tak przygotowaną masą polewamy rybę
6. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200ºC (z termoobiegiem) przez ok. 10 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.