Zupa z groszku
zyjezebyjescRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: strączkowe, drożdże
Składniki:
papryka - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
seler - 1 szt.
cebula - 3 szt.
sól i pieprz do smaku
wywar z mięsa lub bulion - 3 litra
Sposób przygotowania:
2. Ok. 3 litry wywaru z mięsa zagotowujemy i dodajemy groch, gotujemy 20 minut
3. Marchew, seler i cebulę obieramy, myjemy i kroimy na kawałki
4. Paprykę myjemy i kroimy na kawałki
5. Warzywa dodajemy do bazy i gotujemy przez 20 minut
6. Przyprawiamy do smaku
7. Na koniec dodajemy pietruszkę (natkę)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.