![Makaron z sosem pistacjowo-pieczarkowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4643-photo-main.jpg)
Makaron z sosem pistacjowo-pieczarkowym
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, grzyby, pszenica
Składniki:
świeża mięta garść
suszona bazylia - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 1/3 filiżanki
roszponka - 2 garści
suszone pomidory - 5 szt.
makaron - 1 opakowanie
pieczarki - 5-6 szt.
olej kokosowy - 1 łyżeczka
sojośmietana - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
2. Makaron gotujemy według informacji na opakowaniu
3. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w talarki i prażymy na oleju kokosowym w woku
4. Dodajemy zblendowane składniki i mieszamy
5. Sojośmietanę ubijamy i dodajemy do pozostałych składników, wszystko mieszamy i podgrzewamy
6. Dodajemy makaron, mieszamy i podajemy z jedną z sałatek lub surówek
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.