![Zupa paprykowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3875-photo-main.jpg)
Zupa paprykowa
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
papryka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
imbir - 1 cm
sól do smaku
pieprz do smaku
olej kokosowy trochę
Dodatkowe informacje:
Imbir nadaje zupie mocny smak i aromat. Nie przesadźcie z pieprzemSposób przygotowania:
2. Cebulę i imbir obieramy, myjemy, siekamy i podsmażamy na oleju
3. Do cebuli i imbiru dodajemy paprykę, by chwilę się poddusiła (ok. 5 minut). W tym czasie podgrzewamy wywar z mięsa
4. Warzywa przekładamy do bazy i gotujemy jeszcze maksymalnie 20 minut
5. Doprawiamy curry, pieprzem i solą
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.