![Miodowe batoniki z suszonych owoców](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-08/11817-photo-main.jpg)
Miodowe batoniki z suszonych owoców
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
rodzynki sułtańskie - 70 g
daktyle - 4 szt.
morwa biała - 30 g
jaglanka z amarantusem (ekspandowana) - 50 g
gryka ekspandowana - 50 g
miód np. gryczany - 6 łyżek
Dodatkowe informacje:
Można użyć dowolnych, ulubionych, suszonych owoców i ziaren ekspandowanych.UWAGA! Przed zakupem suszonych owoców sprawdź skład czy nie były siarkowane!!
Sposób przygotowania:
Blaszkę wyściełamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej masę masy.
Wkładamy ją do zamrażarki na kilka godzin aby masa stwardniała, po wyciągnięciu kroimy lub łamiemy na kawałki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.