Miodowe batoniki z suszonych owoców
zyjezebyjescRodzaj posiłku: desery, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
rodzynki sułtańskie - 70 g
daktyle - 4 szt.
morwa biała - 30 g
jaglanka z amarantusem (ekspandowana) - 50 g
gryka ekspandowana - 50 g
miód np. gryczany - 6 łyżek
Dodatkowe informacje:
Można użyć dowolnych, ulubionych, suszonych owoców i ziaren ekspandowanych.UWAGA! Przed zakupem suszonych owoców sprawdź skład czy nie były siarkowane!!
Sposób przygotowania:
Blaszkę wyściełamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej masę masy.
Wkładamy ją do zamrażarki na kilka godzin aby masa stwardniała, po wyciągnięciu kroimy lub łamiemy na kawałki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.