Cukiniowe koreczki
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
papryka żółta lub zielona - 1/2 szt.
kapusta fioletowa - 20 dag
biała część pora - 1/3 szt.
natka pietruszki - 1 szt.
ziołą prowansalskie - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Fenomenalnie smakują ze smażoną wątróbkąSposób przygotowania:
2. Paprykę myjemy i kroimy na kawałki (ok. 2,5 cm na 0,5 cm)
3. Kapustę myjemy i szatkujemy
4. Pora myjemy i kroimy na cieniutkie plasterki
5. Szynkę kroimy w kostkę
6. Natkę pietruszki myjemy i obrywamy całe listki
7. Na brzeg paska cukinii kładziemy pięterko z pora, kapusty, szynki, papryki i pietruszki
8. Zawijamy cukinię i spinamy wykałaczką
9. Każdy koreczek układamy w naczyniu żaroodpornym, ścisło, obok siebie
10. Koreczki smarujemy oliwą z oliwek (najlepiej pędzelkiem) i posypujemy ziołami prowansalskimi
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.