![Sałatka zielona 15](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3827-photo-main.jpg)
Sałatka zielona 15
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, cytrusy, wieprzowina
Składniki:
swojska szynka - 3 plastry
kapusta fioletowa mała - 1/2 szt.
rukola - 1/2 opakowania
pestki ze słonecznika - 2 łyżki
siemię lniane - 2 łyżki
cebula - 1/3 szt.
szczypiorek - 1/3 pęku
natka pietruszki - 1/3 pęku
cytryna - 1/2 szt.
olej lniany trochę
Sposób przygotowania:
2. Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, myjemy i szatkujemy
3. Rukolę myjemy i dodajemy do składników
4. Dodajemy słonecznik i siemię lniane
5. Pora myjemy i kroimy na cieniutkie plasterki. Dodajemy do składników
6. Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy
7. Szczypiorek i natkę myjemy i siekamy
8. Składniki łączymy
9. Skrapiamy sokiem z cytryną i polewamy olejem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.