Kalafiorowe kotlety
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka
Składniki:
jajka - 2 szt.
siemię lniane - 2 łyżki
pestki ze słonecznika - 1 łyżka
szczypiorek - 1 szt.
papryka zielona - 2 szt.
sól - 1/4 łyżeczki
pieprz - 1/4 łyżeczki
olej kokosowy do smażenia trochę
siemię lniane do obtoczenia kotlecików trochę
Sposób przygotowania:
2. Słonecznik i siemię mielimy
3. Ugotowany kalafior rozdrabniamy blenderem
4. Do kalafiora dodajemy jajka, zmielone ziarna, sól, pieprz, zioła prowansalskie i mieszamy
5. Paprykę i szczypiorek myjemy, siekamy, dodajemy do reszty i mieszamy
6. Kotleciki obtaczamy w siemieniu lnianym (masa może nie być zbita, można więc pomóc sobie przy tym łyżką)
7. Kotleciki smażymy na oleju (można je rozpłaszczyć łyżką, żeby szybciej się usmażyły)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.