![Sałatka zielona 14](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3787-photo-main.jpg)
Sałatka zielona 14
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, cytrusy, wieprzowina
Składniki:
pieczony schab - 10-15 dag
zioła prowansalskie - 1/2 łyżeczki
kapusta pekińska - 1/2 szt.
rukola - 1/2 opakowania
siemię lniane - 2 łyżki
dynia - 10-15 dag
olej lniany trochę
cytryna - 1/2 szt.
Sposób przygotowania:
2. Kapustę myjemy i szatkujemy
3. Rukolę myjemy i dodajemy do składników
4. Dodajemy słonecznik i siemię lniane
5. Dynię obieramy, myjemy, kroimy w paseczki i dusimy na patelni przez ok. 5-7 min. Dodajemy do składników
6. Schab kroimy w kostkę. Dodajemy do składników
7. Składniki łączymy
8. Skrapiamy sokiem z cytryną i polewamy olejem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.