Paluszki jaglano - gryczane
zyjezebyjescRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: ZDROWO KIBICUJ, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
mąka gryczana - 100 g
masło - 50 g
woda przegotowana - 1/5 litra
Sposób przygotowania:
2. Wałkujemy ciasto i dzielimy na długie paski albo robimy w dłoniach ruloniki, które układając na blasze spłaszczamy albo zakręcamy. Wszystko wkładamy do lodówki zanim piekarnik się nie rozgrzeje.
3. Z ciasta można zrobić "coś do chrupania" ze słonecznikiem albo z siemieniem lnianym i słonecznikiem albo z solą, które pieczemy w piekarniku z termoobiegiem w 180 stopniach C przez 7 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.