![Paluszki jaglano - gryczane](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3496-photo-main.jpg)
Paluszki jaglano - gryczane
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: ZDROWO KIBICUJ, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
mąka gryczana - 100 g
masło - 50 g
woda przegotowana - 1/5 litra
Sposób przygotowania:
2. Wałkujemy ciasto i dzielimy na długie paski albo robimy w dłoniach ruloniki, które układając na blasze spłaszczamy albo zakręcamy. Wszystko wkładamy do lodówki zanim piekarnik się nie rozgrzeje.
3. Z ciasta można zrobić "coś do chrupania" ze słonecznikiem albo z siemieniem lnianym i słonecznikiem albo z solą, które pieczemy w piekarniku z termoobiegiem w 180 stopniach C przez 7 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.