![Krem cytrynowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3864-photo-main.jpg)
Krem cytrynowy
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
zimne masło - 6 łyżek
Dodatkowe informacje:
Może być za kwaśne dla dzieci (trzeba użyć mniej cytryn)Sposób przygotowania:
2. Z 2 cytryny ścieramy skórkę
3. Wszystkie cytryny wyciskamy
4. Jajka ubijamy z ksylitolem
5. Dodajemy skórkę z cytryny, sok z cytryny i masło
6. Blendujemy (nie przejmujcie się małymi grudeczkami, to tylko wygląda jakby się zważyło)
7. Miskę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą - blendujcie od czasu do czasu
8. Taka kąpiel wodna trwa ok. 45 minut. Mniej więcej w tym czasie krem będzie już na tyle gęsty, by go przestudzić i wstawić do lodówki, by jeszcze bardziej zgęstniał
9. Krem można podawać w cieście jaglano-gryczanym albo w babeczkach z mąki kukurydzianej
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.