Zupa zielona
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: mięso, strączkowe
Składniki:
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 5 szt.
ziarna jałowca - 5 szt.
ziarna pieprzu - 6 szt.
groszek zielony namoczony przez całą noc - 100 g
seler naciowy - 1 opakowanie
kasza - 1 filiżanka
natka pietruszki - 2 pęki
Sposób przygotowania:
2. Dodajemy groch, zagotowujemy i gotujemy 20 minut
3. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka, dodajemy do wywaru
4. Selera naciowego myjemy i kroimy na kawałki o ok. 1 cm szerokości
5. Dodajemy szklankę kaszy gryczanej nieprażonej
6. Natkę pietruszki myjemy dokładnie, siekamy i dodajemy do wywaru
7. Wszystko zagotowujemy i gotujemy 20 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.