![Dorsz w panierce błonnikowej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3789-photo-main.jpg)
Dorsz w panierce błonnikowej
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, strączkowe, sezam
Składniki:
jajko - 1 szt.
koperek - 1 pęk
pestki ze słonecznika - 1 łyżka
zmielone pestki z dyni - 2 łyżki
zmielony ostropest - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
2. Koperek myjemy i siekamy
3. Mielimy pestki z dyni i ostropest
4. Jajko, koperek, pestki słonecznika, sezam i zmielone pestki dyni oraz ostropest łączymy i mieszamy. Tak przygotowany sos błonnikowy wylewamy na dorsza
5. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, w temperaturze 200 stopni C, przez około 25-30 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.