![Babka cytrynowo-limonkowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3506-photo-main.jpg)
Babka cytrynowo-limonkowa
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: jajka, cytrusy
Składniki:
limonka - 2 szt.
jajko - 6 szt.
ksylitol - 200 g
mąka jaglana - 100 g
mąka z amarantusa - 25 g
pestki ze słonecznika - 2 łyżki
cynamon - 2 łyżki
kardamon - 1 łyżka
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
olej kokosowy do wysmarowania formy trochę
Sposób przygotowania:
2. Wyjmujemy z wody i miksujemy w blenderze razem ze skórką na papkę
3. Dodajemy jajka i miksujemy
4. Dodajemy ksylitol, mąkę jaglaną i z amarantusa, zmielone ostropest i siemię, cynamon, kardamon i sodę oczyszczoną
5. Wszystko miksujemy
6. Dodajemy pestki ze słonecznika i dokładnie mieszamy łyżką
6. Formę do babki smarujemy olejem
7. Wlewamy ciasto
8. Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 st. (z termoobiegiem)
9. Pieczemy ok. 30-35 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.