Surówka z rukoli, kalarepy, selera i pestek
zyjezebyjescRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, cytrusy
Składniki:
kalarepy - 2 szt.
papryka żółta
selera naciowego - 3 laski
pestek ze słonecznika - 3 garści
majonez - 4 łyżki
cytryny
Sposób przygotowania:
Kalarepy obieramy, myjemy, tarkujemy na dużych oczkach i dodajemy do rukoli
Paprykę myjemy, dzielimy na kawałki i dodajemy do warzyw
Selera myjemy, dzielimy na kawałki ok. 0,5-1 cm i prażymy na patelni razem z pestkami
Majonez łączymy z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.