Zupa z kapusty i papryki
zyjezebyjescRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: drożdże
Składniki:
kapusta - 1/4 szt.
cebula - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
papryka - 2 szt.
pieprz czarny - 1/4 łyżeczki
gałka muszkatołowa - 1/3 łyżeczki
curry - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Z ciekawości spróbowałam zupy z kapusty w formie kremu i bardzo mi smakowałaSposób przygotowania:
2. Cebulę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w piórka
3. Paprykę myjemy i kroimy na kawałki
4. Kapustę myjemy i kroimy w cienkie paseczki
5. Do bazy dodajemy najpierw cebulę, później pietruszkę, paprykę i kapustę
6. Dodajemy przyprawy i zagotowujemy
7. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.