![Mizeria bez śmietany, ale z sosem czosnkowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3823-photo-main.jpg)
Mizeria bez śmietany, ale z sosem czosnkowym
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: cytrusy
Składniki:
koperek - 1 pęk
czosnek - 1 ząbek
olej lniany - 60 ml
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
2. Do dzbanuszka nalewamy olej i sok z cytryny
3. Dodajemy rozbity czosnek
4. Przyprawiamy do smaku, mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby olej "się przegryzł)"
5. Ogórka obieramy, myjemy i kroimy na plasterki
6. Koperek myjemy i szatkujemy
7 Warzywa łączymy i przyprawiamy do smaku i mieszamy
8. Mizerię podajemy ze schłodzonym sosem czosnkowym
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.