![Zupa cebulowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3874-photo-main.jpg)
Zupa cebulowa
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, żyto, drób, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 10 szt.
zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
masło - 2 łyżki
pieprz - 3 szt.
liście laurowe - 3 szt.
kromka chleba kilka
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Cebulę z ziołami prowansalskimi smażymy na maśle
3. Usmażoną na złoto cebulę dodajemy do bazy na zupę
4. Dodajemy przyprawy
5. Zagotowujemy
6. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut
7. W tym czasie, zapiekamy kromkę chleba, pokrojoną w kosteczkę, w piekarniku
8. Do miseczki wkładamy zapieczone pieczywo i zalewamy zupą
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.