Tarta Tatin
zyjezebyjescRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
mąka kokosowa - 100 g
ksylitol - 2 łyżki
jajka - 2 szt.
olej kokosowy (roztopiony) - 10 łyżek
sól - 1/2 łyżeczki
cynamon - 1 łyżeczka
olej kokosowy - 2 łyżki
ksylitol - 4 łyżki
masło - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
2. Ciasto rozkładamy na formie do pieczenia, ubijając je nieco i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut
4. Na patelni rozgrzewamy masło i olej kokosowy z ksylitolem
5. Jabłka układamy na patelni, karmelizujemy je i przekładamy na dno blaszki
6. Posypujemy je cynamonem i przykrywamy ciastem wyjętym z lodówki (uwaga jest delikatne!)
7. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez minimum 30 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.