![Bułka prawie drożdżowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3497-photo-main.jpg)
Bułka prawie drożdżowa
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
mąka kukurydziana - 1/2 szklanki
jajka - 2 + 1 szt.
ksylitol - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
2. Ciasto nakładamy do kokijek i odstawiamy, by wyrosło
3. Gdy ciasto wyrośnie, jajko ubijamy widelcem i smarujemy nim wierzch ciasta.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C w piekarniku z termoobiegiem, przez 20 minut
5. Podajemy z konfiturą żurawinową
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.