Szybkie muffinki pyszne
zyjezebyjescRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
orzechów nerkowca - 125 g
banany - 3
jajka - 2
kostki masła - 1/2
ksylitolu z wanilią - 1 łyżka
ksylitolu - 50 g
kakao (3 łyżki) - 30 g
mąki konopnej (fakultatywnie) - 15 g
mąki ryżowej pełnoziarnistej - 150 g
sody oczyszczonej - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Do masy dodajemy jajka, masło, ksylitol, kakao, mąkę oraz sodę i wszystko dokładnie mieszamy
Masę wkładamy do form muffinkowych
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 20-25 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.