Ciasto z fasoli
zyjezebyjescRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, soja, strączkowe, kakao
Składniki:
banan - 1 szt.
ziarna słonecznika - 3 łyżki
ksylitol - 5 łyżek
jajka - 4 szt.
soda - 1/2 łyżeczki
oliwa z oliwek - 1 łyżka
kakao - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
2. Do fasoli dodajemy banana
3 Jajka ubijamy z ksylitolem, dodajemy do fasoli i miksujemy
4. Dodajemy sodę, olej, mleko sojowe, kakao i miksujemy
5. Na koniec dodajemy słonecznik i mieszamy masę łyżką
6. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni C przez 60 minut, a później w 180 stopniach C pieczemy jeszcze 5 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.