Otrzymano:
Większość moich przepisów to improwizacje i różne wariacje na temat Kuchni Polskiej, ale nie tylko, gdyż uwielbiam podróżować i poznawać Świat właśnie od kuchni.
Tak, więc zapraszam wszystkich chętnych razem ze mną w podróż po smakach całego Świata.
Po więcej moich przepisów zapraszam na mój blog: http://mylittlefoodsafari.blogspot.com/
Ostatnio dodane przepisy:
-
Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych
-
Roladki z ogórka, wędzonego łososia i kremowego serka
-
Kolorowe roladki z wędzonego łososia
-
Raki gotowane na parze z białego wina
-
Deserki jogurtowe z owocami leśnymi, miodem i orkiszem ekspandowanym
-
Karmazyn w aromatyzowanym maśle szałwiowo-cytrynowym
-
Chrupiące paluszki z karmazyna podane ze słodko - kwaśnym sosem śmietanowym
-
Prosta sałatka z wędzonym tuńczykiem i przepiórczymi jajkami
-
Krążki kalmarowe w płatkach kukurydzianych
-
Dzwonka halibuta w glazurze z chili, sosu sojowego i soku z pomarańczy
-
Carpaccio z owoców morza
-
Grillowane macki ośmiornicy na purée ziemniaczanym
-
Aromatyczna przyprawa ziołowa do mięs
-
Pieczone łódeczki z dzikiego łososia
-
Kremowy sos z nerkowców
-
Ekspresowe czekoladowe pralinki amarantusowe
-
Bukiecik z faszerowanych jajek przepiórczych
-
Pierś kurczaka marynowana w kwaśnej śmietanie
-
Wędlina ze słoika z morelami
-
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie
-
Sałatka warstwowa z pieczarkami, rukolą, groszkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi
-
Karmazyn w chrupiące panierce z macy
-
Halloumi jak schabowy
-
Jajka przepiórcze w mięsnej otoczce
-
Słodkie kuleczki amarantusowe
-
Jajka przepiórcze z majonezową różą
-
Sałatka z łososiem, jajkami przepiórczymi, rzodkiewką, ogórkiem i rukolą
-
Kolorowe jajka przepiórcze z łososiem i szynką
-
Jajka barwione czerwoną kapustą na niebiesko i fioletowo
-
Bezchlebowe kanapki z pastą z makreli
-
Surówka z czerwonej kapusty, mango i miechunki peruwiańskiej
-
Panierowane smażone langustynki
-
Plastry schabu w glazurze na bazie pasty Harissa
-
Romanesco z bułką tartą o smaku pepperoni
-
Polędwiczki wieprzowe nadziewane kiwi i jagodą inkaską
-
Jajko przepiórcze w awokado
-
Sałatka z jajek i pieczarek
-
Grillowana karkówka w glazurze na bazie dżemu z chili
-
Całkiem inny sposób na jajka sadzone
-
Chłodnik w wersji fusion
-
Maślany młody kalafior
-
Sałatka jajeczna z sałatą i marynowanymi pieczarkami
-
Ruskie pierogi grillowane w boczku
-
Carpaccio z macek ośmiornicy
-
Pieczone dzwonka halibuta w glazurze z miso i mirin
-
Karmazyn z maślanymi warzywami
-
Karmazyn w śmietanie
-
Pesto z serc karczochów
-
Dip z awokado, szpinaku i serka wiejskiego
-
Polędwica z jelenia po królewsku
-
Rolada lodowa - 3 składnikowa
-
Marchewka a'la wędzony łosoś
-
Sałatka z wędzonym tuńczykiem i tropikalnymi owocami
-
Zupa krem z łubinu
-
Grillowane steki z kolorowego kalafiora
-
Surówka z kolorowego kalafiora
-
Owocowa sałatka tropikalna
-
Sałatka z radicchio rosso, mango, kiwi i awokado
-
Cukier malinowy
-
Cukier truskawkowy
-
Ruskie pierogi w ziołowym cieście
-
Boczek rolowany czosnkowo - ziołowy
-
Kawa z tonikiem - espresso tonic
-
Butterfly Pea Tea - Klitoria ternateńska
-
Magiczna lemoniada
-
Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim
-
Anielskie ciasto
-
Sok cytrusowy z imbirem i kurkumą
-
Smoothie z kiwi
-
Jajeczne roladki z łososiem i szpinakiem
-
Żółtka peklowane w soli
-
Lody jogurtowo-owocowe
-
Maślanka malinowa z borówkami, malinami i bazylią
-
Niezwykłe jajko sadzone
-
Polędwiczki z sarniny nadziewane korniszonami
-
Polędwiczki z sarniny nadziewane piaskowcami
-
Pizza z ośmiorniczkami, kaparami i rukolą
-
Pieczona makrela na sałatce z owoców tropikalnych
-
Halibut pieczony na warzywach
-
Zupa z kimchi i halibutem
-
Pieczona dorada z niby frytkami
-
Kurkowa zupa krem
-
Sałatka z groszkiem, awokado i jajkiem
-
Selerowa zupa krem ze stekiem z tuńczyka
-
Grillowany stek z tuńczyka na kolorowej sałatce
-
Kremowa zupa selerowa z łososiem
-
Kremowa zupa z młodej cebulki i ziemniaków
-
Kolorowe kanapki z łososiem i kremowym serkiem
-
Sałatka z kolorowych warzyw z łososiem i serkiem
-
Krem ziemniaczano - porowy z łososiem
-
Prosta zupa jarzynowa na rosole
-
Krem z karczochów i ziemniaków
-
Ekspresowa pasta jajeczna
-
Sałatka z sercami karczochów, grillowanym łososiem
-
Karczochy z sosem holenderskim
-
Karczochy z sosem czosnkowo - imbirowym
-
Zupa z kolorowych słodkich papryk
-
Karczochy z sosem jogurtowo-makowym
-
Karczochy z dipem śmietankowym
-
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili
-
Pizza z chorizo, owczym serem i warzywami
-
Kapuśniak z kimchi i chorizo
-
Danie jednogarnkowe z sarniną, kaszą gryczaną
-
Sarnina w słoikach
-
Pizza z boczniakami i szpinakiem
-
Sałatka z łososiem i jajkiem sadzonym
-
Roladka z piersi kurczaka
-
Kiszony kalafior romanesco
-
Polędwiczki z sarniny nadziewane kapustą kiszoną z imbirem
-
Siekany tatar z sarniny
-
Duszone na parze polędwiczki z groszkiem cukrowym
-
Szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej
-
Duszone na parze roladki schabowe nadziewane groszkiem cukrowym
Przepisy użytkownika My Little Food Safari
lubi 27 użytkowników.
Przepisy polubione przez My Little Food Safari
-
Zupa z pieczonych młodych marchewek z batatem
-
Kiszone stokrotki
-
Sos majonezowy z czosnkiem niedźwiedzim
-
Woda z octem jabłkowym na czczo
-
Napój z octem jabłkowym na poprawę odporności
-
Woda smakowa z kawałkami owoców
-
Napój na upały
-
Wielkanocny koktajl warstwowy
-
Flaczki z boczniaków, shiitake z miso
-
Ocet świerk, sosna, maliny, płatki róży na miodzie
-
Kiszone liście winogron
-
Kiszony topinambur
-
Szybki barszcz ukraiński - zupa
-
Rolada z dżemem głogowo - malinowym
-
Grzanki z jajkiem w koszulce i awokado
-
Nalewka wzmacniana na kwiatach magnolii
-
Quiche z romanesco i łososiem (bezglutenowe)
-
Kartoflanka z zacierkami i szafranem
-
Garnuszki chlebowe na patencie
-
Łosoś jurajski zapiekany w sosie śmietanowo - warzywnym
-
Smażone suszone prawdziwki
-
Zapiekany filet z łososia jurajskiego na kolorowych warzywach
-
Sushi z rzodkiewką
-
Pieczona makrela
-
Sałatka śledziowa - szuba
-
Tradycyjny karp smażony na oleju rzepakowym
-
Karp zapiekany w szafranowym ryżu z warzywami - ryba
-
Złociste faworki z szafranem
-
Karczochy z sosem jogurtowym z czerwonym pieprzem
-
Miodowe pączki z konfiturą i wodą różaną
-
Zakwas chlebowy na mące żytniej pełnoziarnistej
-
Kotlety mielone z sarniny
-
Zwijany boczek wieprzowy z suszonymi kaniami i pieprzem cytrynowym
-
Karnawałowe róże z ciasta faworkowego
-
Szynka z młodego dzika duszona w kiszonej kapuście
-
Arbuzowe love
-
Krem buraczkowy
-
Beza z serem mascarpone i owocami
-
Ryba po tajsku z mlekiem kokosowym
-
Truskawkowe serniczki na zimno fit
-
Pasta z topinamburu
-
Smoothie jagodowe
-
Mrożone mango z bananem i marakują
-
Kawowa chia z mrożonymi owocami leśnymi
-
Gnocchi z topinamburu