Truskawkowe serniczki na zimno fit
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
truskawki ( mus) poza sezonem mrożone - 1 szklanka
jogurt naturalny - 180 ml
ksylitol - 2 łyżki
Dodatki: świeże truskawki, pistacje, DROPSY CZEKOLADKI GORZKIE DO MLEKA, syrop daktylowy, mięta do smaku
wanilia lub aromat waniliowy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
W niewielkiej ilości gorącej wody rozpuścić żelatynę. Do wysokiego naczynia dodać twaróg, jogurt, zmiksowane na mus truskawki, wanilię i ksylitol. Zmiksować na gładko. Łyżeczkę masy dodać do żelatyny, wymieszać i połączyć z resztą masy. Przelać do silikonowej formy, silikonowych foremek lub pucharków. Włożyć do stężenia do lodówki. Po stężeniu wyciągnąć z foremek i dekorować ulubionymi dodatkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.