
Gnocchi z topinamburu

Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
mąka pszenna lub mieszanka bezglutenowa uniwersalna - 400-450 g
jajo - 1 szt.
pieprz - szczypta
oliwa - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Następnie do topinamburu dodać mąkę, jajko, sól (1/2 łyżeczki) i pieprz, zagnieść razem do powstania jednolitego ciasta.
Z ciasta uformować wałek (średnica 2-3 cm), nożem pokroić na 1,5 cm kawałki. Spłaszczać je palcem lub widelcem zanurzonym w mące, układać na blacie oprószonym mąką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.