Beza z serem mascarpone i owocami
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
białka z jajek - 5 szt.
mąka ziemniaczana (skrobia) - 2 łyżeczki
sok z cytryny lub ocet spirytusowy - 1 łyżeczka
cukier - 1 szklanka
masa mascarpone:
mascarpone - 250 g
sproszkowane liofilizowane owoce - jagody, acai, inne - 2 łyżeczki
sól szczypta
cukier puder - 2 łyżki
dżem z czarnej porzeczki (jagód lub wiśni) - 3 łyżki
dekoracja:
owoce - maliny, borówki, jagody, jeżyny, porzeczka czarna
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.