Quiche z romanesco i łososiem (bezglutenowe)
NikitaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
mąka ryżowa - 60 g
mąka jaglana pełnoziarnista - 80 g
skrobia z tapioki - 60 g
masło - 100 g
sól - 1/2 łyżeczki
woda - 3 łyżeczki
kalafior romanesco - 200 g
łosoś wędzony - 100 g
śmietana 18% - 200 g
ser biały półtłusty - 150 g
jaja - 3 szt.
pieprz mielony - szczypta
Sposób przygotowania:
W międzyczasie posmarować formę do tart i quiche (o średnicy 26 cm).
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką blacie i wyłożyć nim przygotowaną formę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.