
Pasta z topinamburu

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
pomidory suszone w oliwie - 4 szt.
słonecznik - 5 łyżek
sok świeżo wyciśnięty z cytryny - 1 łyżka
natka pietruszki - kilka listków
olej słonecznikowy tłoczony na zimno - 1 łyżka
pieprz - szczypta
sól - do smaku
Sposób przygotowania:
Do blendera włożyć natkę pietruszki i czosnek, rozdrobnić. Dodać suszone pokrojone pomidory i pestki słonecznika, ponownie rozdrobnić.
Dodać ugotowany topinambur, sok z cytryny, pieprz i olej, rozdrobnić na pastę o ulubionej konsystencji. Podawać z domowym pieczywem na zakwasie lub innym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.