Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyDominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Polubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Colesław z młodej kapusty

Colesław z młodej kapusty

wegeweda
19 13 15 min
Orientalne pulpety z piersi kaczej z sezamem

Orientalne pulpety z piersi kaczej z sezamem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
22 16 60 min
Muszle z soczewicy z marchewką i kurczakiem

Muszle z soczewicy z marchewką i kurczakiem

Fabijańscy
15 13 35 min
Sałatka ze świderkami z czerwonej soczewicy

Sałatka ze świderkami z czerwonej soczewicy

Fabijańscy
15 14 25 min
Pasta z czarnego sezamu

Pasta z czarnego sezamu

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
14 14 20 min
Fuji cake ciasto z czarnego sezamu

Fuji cake ciasto z czarnego sezamu

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
19 17 40 min
Marynata jogurtowa

Marynata jogurtowa

Justynakusiak
11 8 5 min
Grillowany kurczak lemon

Grillowany kurczak lemon

Gabriela Małgorzata
10 6 140 min
Pierś kurczaka z ziołami w marynacie z oliwy z oliwek

Pierś kurczaka z ziołami w marynacie z oliwy z oliwek

Julia Kośminek
10 7 20 min
Zupa gulaszowa ze świderkami z kamutu

Zupa gulaszowa ze świderkami z kamutu

Fabijańscy
16 12 100 min
Deser z galaretkami i puddingiem chia

Deser z galaretkami i puddingiem chia

Magdalena Nagler - foodmania
17 12 25 min
Karkówka w ostrej marynacie

Karkówka w ostrej marynacie

Marzena Pająk
10 8 25 min
Popcorn ze słonym karmelem i czekoladą

Popcorn ze słonym karmelem i czekoladą

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
17 14 10 min
Marynata na ostro

Marynata na ostro

Justynakusiak
10 8 5 min
Kopytka z algami i lekką sałatką

Kopytka z algami i lekką sałatką

Magdalena Nagler - foodmania
13 9 50 min
Mango Bellini

Mango Bellini

H A B I B I ☺
17 15 5 min
Cukinia z grilla

Cukinia z grilla

Nataszqnia
10 8 5 min
Makaron z sosem cukiniowym

Makaron z sosem cukiniowym

Iwona Kuczer
13 8 25 min
Pieczone kokosowe morele z jogurtem

Pieczone kokosowe morele z jogurtem

Iwona Kuczer
15 9 20 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu. Naturalny i bezpieczny lek na wiele dolegliwości.

Syrop z kwiatów czarnego bzu. Naturalny i bezpieczny lek na wiele dolegliwości.

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 15 60 min
Zupa botwinkowa z mlekiem kokosowym

Zupa botwinkowa z mlekiem kokosowym

wegeweda
17 13 45 min
Kurczak z grilla z sałatką z ogórka i ananasa

Kurczak z grilla z sałatką z ogórka i ananasa

Gabriela Małgorzata
10 6 40 min
Skrzydełka daktylowe z tamari

Skrzydełka daktylowe z tamari

bioart
16 10 90 min
Wegańskie kruche ciasto z jabłkami i rabarbarem

Wegańskie kruche ciasto z jabłkami i rabarbarem

Magdalena Nagler - foodmania
17 11 45 min
Owoce leśne pod kokosowo-migdałową kruszonką

Owoce leśne pod kokosowo-migdałową kruszonką

wegeweda
18 13 0 min
Makaron z sosem koperkowym i pieczoną marchewką

Makaron z sosem koperkowym i pieczoną marchewką

Magdalena Nagler - foodmania
22 12 30 min
Jaglanka makowa z owocami i migdałami

Jaglanka makowa z owocami i migdałami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
19 15 20 min
Sałatka z burakami i ogórkami kiszonymi oraz chlebkiem lnianym

Sałatka z burakami i ogórkami kiszonymi oraz chlebkiem lnianym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
19 16 15 min
Koktajl mleczno - owocowy

Koktajl mleczno - owocowy

gotowaniepatki
18 11 5 min
Zupa kalafiorowa z kaszą kuskus

Zupa kalafiorowa z kaszą kuskus

gotowaniepatki
22 18 55 min
Kuleczki z bakaliami i owocami

Kuleczki z bakaliami i owocami

FAMILY
27 27 35 min
Zielony bezglutenowy koktajl

Zielony bezglutenowy koktajl

FAMILY
24 17 25 min
Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)

Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)

FAMILY
27 25 40 min
Zielone pierogi z fasolką adzuki

Zielone pierogi z fasolką adzuki

FAMILY
27 26 45 min
Torcik

Torcik

FAMILY
28 24 45 min
szarlotka z dynią

szarlotka z dynią

FAMILY
25 20 60 min
Wytrawny mus z młodych buraczków

Wytrawny mus z młodych buraczków

FAMILY
26 26 30 min
Chałwa wytrawna

Chałwa wytrawna

FAMILY
28 22 30 min
Moja kasza jaglana z kokosem

Moja kasza jaglana z kokosem

FAMILY
24 24 25 min
Mus z awokado i gruszki

Mus z awokado i gruszki

FAMILY
27 22 20 min
Koktajl ogórkowy z wasabi

Koktajl ogórkowy z wasabi

FAMILY
26 22 20 min
Sałatka obiadowa

Sałatka obiadowa

FAMILY
25 21 30 min
Fasolka szparagowa inaczej

Fasolka szparagowa inaczej

FAMILY
27 23 30 min
Makaron z cukinii z domowym pesto

Makaron z cukinii z domowym pesto

FAMILY
27 20 25 min
 Zielone pierogi z czarną soczewicą

Zielone pierogi z czarną soczewicą

@zdrowoprzezlife
16 15 45 min
 Ciastka owsiane daktylowo - karobowe

Ciastka owsiane daktylowo - karobowe

Dorota Rozbicka
19 22 45 min
Pasztet z fasoli mung i pieczonych warzyw

Pasztet z fasoli mung i pieczonych warzyw

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
19 13 150 min
Odkwaszający sok świeżo wyciskany z cukinii

Odkwaszający sok świeżo wyciskany z cukinii

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 10 10 min
Gofry z mąki gryczanej z nasionami babki jajowatej

Gofry z mąki gryczanej z nasionami babki jajowatej

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
18 14 20 min
Migdałowo kokosowe trufle wegańskie

Migdałowo kokosowe trufle wegańskie

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
21 21 40 min
Batoniki czekoladowe z kandyzowanym imbirem

Batoniki czekoladowe z kandyzowanym imbirem

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 10 20 min
Zupa miso z makaronem gryczanym, shitake i smażonym tofu

Zupa miso z makaronem gryczanym, shitake i smażonym tofu

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
19 16 0 min
Lody orzechowo-bananowe

Lody orzechowo-bananowe

FAMILY
20 20 10 min
Domowy izotonik z zieloną herbatą

Domowy izotonik z zieloną herbatą

Dorota Rozbicka
21 28 10 min
Placuszki owsiane - kulinarny recykling

Placuszki owsiane - kulinarny recykling

Magdalena Nagler - foodmania
16 10 30 min
Taco z warzywami

Taco z warzywami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 14 10 min
Napój izotoniczny na wodzie kokosowej

Napój izotoniczny na wodzie kokosowej

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
18 10 5 min
Pasztet ziemniaczano-ryżowy

Pasztet ziemniaczano-ryżowy

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 13 55 min
Sałatka z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami

Sałatka z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami

wegeweda
18 15 30 min
Pasztet soczewicowo-dyniowy

Pasztet soczewicowo-dyniowy

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 11 55 min
Wytrawne babeczki

Wytrawne babeczki

Iwona Kuczer
16 12 45 min
Delikatny bulion warzywny z makaronem ryżowym

Delikatny bulion warzywny z makaronem ryżowym

Magdalena Nagler - foodmania
16 11 60 min
Wege kąski warzywne

Wege kąski warzywne

Magdalena Nagler - foodmania
17 10 50 min
Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

wegeweda
18 15 30 min
Falafel ze szpinakiem i marchewką

Falafel ze szpinakiem i marchewką

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
20 14 40 min
Babeczka cytrynowo-miętowa z mascarpone

Babeczka cytrynowo-miętowa z mascarpone

H A B I B I ☺
19 24 30 min
Makaron ryżowy z krewetkami

Makaron ryżowy z krewetkami

Iwona Kuczer
17 11 15 min
Ulubiona sałatka z białej kapusty

Ulubiona sałatka z białej kapusty

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 13 20 min
Deser kokosowo-owocowy z polewą czekoladową

Deser kokosowo-owocowy z polewą czekoladową

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 12 20 min
Najzdrowsza surówka z czerwonej kapusty

Najzdrowsza surówka z czerwonej kapusty

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
20 11 20 min
Omleciki owsiano daktylowe

Omleciki owsiano daktylowe

Dorota Rozbicka
17 24 15 min
Jogurt migdałowo-sezamowy z truskawkami

Jogurt migdałowo-sezamowy z truskawkami

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
19 13 15 min
Sushi własnej roboty z warzywami i omletem

Sushi własnej roboty z warzywami i omletem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
20 20 70 min
Sałatka z rukolą, pieczoną ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi

Sałatka z rukolą, pieczoną ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi

My Chcemy Jeść
17 9 30 min
Burgery z kaszy gryczanej i groszku

Burgery z kaszy gryczanej i groszku

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 13 45 min
Panierowane kotlety z patisona

Panierowane kotlety z patisona

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
19 10 40 min
Kotlety z buraków, soczewicy i komosy ryżowej

Kotlety z buraków, soczewicy i komosy ryżowej

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
20 10 40 min
Kaszotto z dynią i jarmużem

Kaszotto z dynią i jarmużem

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
17 8 30 min
Pomidorowe spaghetti ze szparagami, bazylią i miętą

Pomidorowe spaghetti ze szparagami, bazylią i miętą

wegeweda
18 11 30 min
Racuchy z karobem słodzone daktylami

Racuchy z karobem słodzone daktylami

Vegannmuffins
13 9 10 min
Pasztet z ciecierzycy i batata

Pasztet z ciecierzycy i batata

FAMILY
18 18 30 min
Tarta z ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim na bezglutenowym spodzie

Tarta z ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim na bezglutenowym spodzie

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
15 11 45 min
Pralinki nugatowe

Pralinki nugatowe

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
19 11 40 min
Sałatka z selerem naciowym i porem

Sałatka z selerem naciowym i porem

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
19 8 15 min
Roszponka z suszonymi pomidorami

Roszponka z suszonymi pomidorami

Stokrotka
15 17 10 min
Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Stokrotka
17 20 90 min
Placki ziemniaczano-marchewkowe z piekarnika

Placki ziemniaczano-marchewkowe z piekarnika

Justynakusiak
10 9 40 min
Expresowa surówka z brukwi

Expresowa surówka z brukwi

Stokrotka
17 15 10 min
Ciasteczka owsiane z mąki teff

Ciasteczka owsiane z mąki teff

Vegannmuffins
11 9 15 min
Roszponka z pomidorami i serem

Roszponka z pomidorami i serem

Stokrotka
18 17 10 min
Ziemniaczano-szpinakowe knedle z pieczarkami

Ziemniaczano-szpinakowe knedle z pieczarkami

Stokrotka
17 24 60 min
Babka szpinakowa z lukrem z młodego jeczmienia i cukrem z bazylii

Babka szpinakowa z lukrem z młodego jeczmienia i cukrem z bazylii

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
14 18 45 min
Udko nadziewane brukselką

Udko nadziewane brukselką

Stokrotka
18 17 80 min
Roszponka z papryką i kukurydzą

Roszponka z papryką i kukurydzą

Stokrotka
17 17 15 min
Kremowe lody pomarańczowe

Kremowe lody pomarańczowe

Little Miracles
9 8 120 min
Mazurek migdałowy tradycyjny

Mazurek migdałowy tradycyjny

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 14 120 min
Śniadaniowy słoik wiśniowy

Śniadaniowy słoik wiśniowy

Little Miracles
10 8 15 min
Majonez ze słonecznika

Majonez ze słonecznika

wegeweda
18 13 10 min
Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu

Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu

wegeweda
15 14 40 min
Jeszcze zdrowszy mazurek bez pieczenia

Jeszcze zdrowszy mazurek bez pieczenia

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 20 90 min
Kulki mocy

Kulki mocy

@zdrowoprzezlife
17 20 10 min
MUFFINKI Z MĄKI TEFF Z GRUSZKĄ KARMELIZOWANĄ

MUFFINKI Z MĄKI TEFF Z GRUSZKĄ KARMELIZOWANĄ

Vegannmuffins
12 9 20 min
Mazurek z puszystą bezą z bakaliami

Mazurek z puszystą bezą z bakaliami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 17 60 min
Ciasteczka orkiszowe z cukrem kokosowym

Ciasteczka orkiszowe z cukrem kokosowym

Vegannmuffins
14 9 20 min
Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Dorota Rozbicka
25 29 30 min
Pasta z fasolki mung

Pasta z fasolki mung

@zdrowoprzezlife
22 28 5 min
Ciasteczka amarantusowe

Ciasteczka amarantusowe

Ze zdrowiem mi do smaku
12 8 10 min
Zupa miso z makaronem konjac

Zupa miso z makaronem konjac

Iwona Kuczer
17 12 20 min
Najlepszy wegański tort

Najlepszy wegański tort

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
20 18 100 min
Najzdrowszy sok domowej roboty

Najzdrowszy sok domowej roboty

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 12 15 min
Jabłkowe desery z płatkami kasztanowymi

Jabłkowe desery z płatkami kasztanowymi

Magdalena Nagler - foodmania
18 11 20 min
Domowe, zdrowe BOUNTY

Domowe, zdrowe BOUNTY

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 12 30 min
Bezglutenowa pizza z sosem dyniowym

Bezglutenowa pizza z sosem dyniowym

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 9 50 min
Trufle czekoladowe z nutą pomarańczy

Trufle czekoladowe z nutą pomarańczy

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
19 10 25 min
Domowe nachosy

Domowe nachosy

wegeweda
17 23 60 min
Curry z dyni, botwinki i ciecierzycy

Curry z dyni, botwinki i ciecierzycy

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 13 40 min
Makaron z zielonego groszku z jajami przepiórki

Makaron z zielonego groszku z jajami przepiórki

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 16 20 min
Paprykowy ryż basmati

Paprykowy ryż basmati

wegeweda
16 12 30 min
Ziarnianka śniadaniowa

Ziarnianka śniadaniowa

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 10 0 min
Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki z młodej kapusty

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 13 120 min
Pasztet marchewkowy (wegański, bezglutenowy)

Pasztet marchewkowy (wegański, bezglutenowy)

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 10 60 min
Bezglutenowe babeczki z rabarbarem

Bezglutenowe babeczki z rabarbarem

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 11 40 min
Potrawka z młodych ziemniaków, kapusty i bobu w sosie koperkowo - czosnkowym

Potrawka z młodych ziemniaków, kapusty i bobu w sosie koperkowo - czosnkowym

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 9 45 min
Żurek z pieczenią z białej kiełbasy z jajkiem

Żurek z pieczenią z białej kiełbasy z jajkiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 17 75 min
Koktajl z płatkami kasztanowymi i z surowym ziarnem kakaowca z prażonym jabłkiem

Koktajl z płatkami kasztanowymi i z surowym ziarnem kakaowca z prażonym jabłkiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 11 15 min
Penne serowo brokułowe z kurczakiem

Penne serowo brokułowe z kurczakiem

smakujmy
17 10 40 min
Marmurkowe jajka

Marmurkowe jajka

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 18 60 min
Mleko owsiane

Mleko owsiane

Magdalena Nagler - foodmania
15 11 45 min
Błyskawiczne bułki bez wyrastania

Błyskawiczne bułki bez wyrastania

H A B I B I ☺
19 21 60 min
Kaszka manna kokosowa jak Panna cotta

Kaszka manna kokosowa jak Panna cotta

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 15 20 min
Omlet z mąki z samopszy

Omlet z mąki z samopszy

Magdalena Nagler - foodmania
16 12 20 min
Żurek wegański i bezglutenowy

Żurek wegański i bezglutenowy

Barbara Strużyna
16 17 50 min
Omlet z mąki ryżowej :)

Omlet z mąki ryżowej :)

Zdrowie na języku
18 12 15 min
Chlebek bananowy (banana bread)

Chlebek bananowy (banana bread)

My Chcemy Jeść
17 14 80 min
Bezglutenowe muffinki z jogurtem sojowym i kokosem

Bezglutenowe muffinki z jogurtem sojowym i kokosem

Vegannmuffins
10 11 35 min
Chleb z niepalonej kaszy gryczanej, bez mąki

Chleb z niepalonej kaszy gryczanej, bez mąki

wegeweda
19 16 60 min
Kasza pęczak z wędzonym tofu, suszonym pomidorem i rukolą

Kasza pęczak z wędzonym tofu, suszonym pomidorem i rukolą

wegeweda
16 14 30 min
Omlet konopny na bogato

Omlet konopny na bogato

wegeweda
15 13 20 min
Babka z gotowanej marchewki i mąki owsianej bezglutenowa bez cukru

Babka z gotowanej marchewki i mąki owsianej bezglutenowa bez cukru

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 14 70 min
Nadziewane placki chlebowe

Nadziewane placki chlebowe

Iwona Kuczer
14 10 120 min
Słodkie przekąski z bananem i kremem

Słodkie przekąski z bananem i kremem

Magdalena Nagler - foodmania
17 12 15 min
Tulipany na łące

Tulipany na łące

Dorota Rozbicka
18 19 15 min
Słodko - pikantne skrzydełka z grilla

Słodko - pikantne skrzydełka z grilla

Dorota Rozbicka
20 20 160 min
Paluszki gryczane (bez glutenu, tłuszczu i drożdży)

Paluszki gryczane (bez glutenu, tłuszczu i drożdży)

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
16 10 35 min
Szarlotka

Szarlotka

Renixx
17 19 120 min
Smażone tofu z sezamem i makaronem gryczanym

Smażone tofu z sezamem i makaronem gryczanym

Iwona Kuczer
12 7 40 min
Smarowidło z suszonych pomidorów, pestek słonecznika i dyni

Smarowidło z suszonych pomidorów, pestek słonecznika i dyni

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
17 11 0 min
Bigos z kabaczka

Bigos z kabaczka

Renixx
15 13 30 min
Piernikowe ciasteczka

Piernikowe ciasteczka

Renixx
16 14 0 min
Napój selerowo-pomidorowy

Napój selerowo-pomidorowy

Renixx
18 18 15 min
Sałatka z bakłażanów, cebuli i pomidorów

Sałatka z bakłażanów, cebuli i pomidorów

Renixx
16 13 40 min
Faworki

Faworki

Renixx
16 18 40 min
Chłodnik truskawkowo-agrestowy

Chłodnik truskawkowo-agrestowy

Renixx
19 20 60 min
Pianka czekoladowa z białek

Pianka czekoladowa z białek

Renixx
19 25 40 min
Sałatka z kaszą jaglaną i fetą :)

Sałatka z kaszą jaglaną i fetą :)

Zdrowie na języku
17 9 10 min
Domowy napój przeciwzapalny

Domowy napój przeciwzapalny

Barbara Strużyna
20 13 5 min
Spaghetti z marchewki

Spaghetti z marchewki

Dorota Rozbicka
28 29 20 min
Perełki tapioki na mleku kokosowym

Perełki tapioki na mleku kokosowym

Dorota Rozbicka
18 30 130 min
CIASTO MARCHEWKOWE BEZ PIECZENIA

CIASTO MARCHEWKOWE BEZ PIECZENIA

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
17 11 25 min
Ciasteczka sezamowe bez jajka

Ciasteczka sezamowe bez jajka

FAMILY
20 14 20 min
Makowiec zawijany bez pieczenia

Makowiec zawijany bez pieczenia

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
16 8 40 min
Zwyczajna i najlepsza szarlotka

Zwyczajna i najlepsza szarlotka

wegeweda
21 19 90 min
Brązowy ryż po karaibsku z ananasem i mlekiem kokosowym

Brązowy ryż po karaibsku z ananasem i mlekiem kokosowym

wegeweda
22 20 30 min
Zimowa owsianka

Zimowa owsianka

wegeweda
16 15 10 min
Ciasteczka z czarnym sezamem

Ciasteczka z czarnym sezamem

Ze zdrowiem mi do smaku
13 13 20 min
Truskawkowy pudding z sucharków

Truskawkowy pudding z sucharków

elapolo
13 14 50 min
Racuchy pieczone (wegańskie, bez tłuszczu, glutenu, cukru, drożdży)

Racuchy pieczone (wegańskie, bez tłuszczu, glutenu, cukru, drożdży)

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
22 13 40 min
Wegańskie ciastka marchewkowe (bez cukru i glutenu)

Wegańskie ciastka marchewkowe (bez cukru i glutenu)

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
18 15 40 min
Czekoladowo-orzechowe muffinki bez pieczenia

Czekoladowo-orzechowe muffinki bez pieczenia

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
17 11 40 min
Domowa kapusta kiszona z burakiem

Domowa kapusta kiszona z burakiem

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
19 15 0 min
Chleb Hunzów

Chleb Hunzów

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
20 10 40 min
Wegańska potrawka warzywna z curry i mlekiem kokosowym

Wegańska potrawka warzywna z curry i mlekiem kokosowym

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
17 12 40 min
Pączki z burakiem ( bez cukru )

Pączki z burakiem ( bez cukru )

FAMILY
21 17 30 min
Waniliowe kluski z kaszy manny

Waniliowe kluski z kaszy manny

FAMILY
20 19 15 min
Porowa zapiekanka z pestkami dyni

Porowa zapiekanka z pestkami dyni

FAMILY
23 17 30 min
Witariańskie spaghetti z cukinii

Witariańskie spaghetti z cukinii

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
17 13 20 min
Orzeźwiający koktajl

Orzeźwiający koktajl

Magdalena Nagler - foodmania
17 16 10 min
Domowy kisiel malinowy z tartym jabłkiem

Domowy kisiel malinowy z tartym jabłkiem

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 18 25 min
Ciasteczka z jaglanką i płatkami kasztanowymi

Ciasteczka z jaglanką i płatkami kasztanowymi

Magdalena Nagler - foodmania
16 11 45 min
Bezglutenowy wegański jabłecznik

Bezglutenowy wegański jabłecznik

Magdalena Nagler - foodmania
17 10 30 min
Placki ryżowe - bezglutenowe, wegańskie, bez cukru :)

Placki ryżowe - bezglutenowe, wegańskie, bez cukru :)

Zdrowie na języku
19 11 15 min
Wegańskie sznycle z kapusty

Wegańskie sznycle z kapusty

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 12 45 min
Tarty z buraczkami

Tarty z buraczkami

Iwona Kuczer
16 9 30 min
Wegański ryż pełen warzyw

Wegański ryż pełen warzyw

Magdalena Nagler - foodmania
17 14 45 min
Sos z nerkowców, migdałów i prażonego czosnku

Sos z nerkowców, migdałów i prażonego czosnku

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 13 15 min
Ciasto z karobem  - wegańskie, fit

Ciasto z karobem - wegańskie, fit

Dorota Rozbicka
17 17 60 min
Wegański chlebek bananowy

Wegański chlebek bananowy

wegeweda
16 15 20 min
Blok czekoladowy z amarantusem :)

Blok czekoladowy z amarantusem :)

Zdrowie na języku
16 10 15 min
Wegańskie curry z dynią :)

Wegańskie curry z dynią :)

Zdrowie na języku
21 10 90 min
Pancakes owsiane z dynią :)

Pancakes owsiane z dynią :)

Zdrowie na języku
18 9 20 min
Zupa krem z pieczonego brokuła :)

Zupa krem z pieczonego brokuła :)

Zdrowie na języku
19 11 60 min
Truskawkowy koktajl białkowy :)

Truskawkowy koktajl białkowy :)

Zdrowie na języku
19 9 5 min
Drożdżowy wieniec

Drożdżowy wieniec

Dorota Rozbicka
18 26 180 min
Placuszki bananowo-migdałowe :)

Placuszki bananowo-migdałowe :)

Zdrowie na języku
17 12 15 min
Jak zrobić jogurt naturalny? - gotuj z MULTICOOKER :)

Jak zrobić jogurt naturalny? - gotuj z MULTICOOKER :)

Zdrowie na języku
18 12 0 min
Chleb orkiszowy z chia - gotuj z Multicooker :)

Chleb orkiszowy z chia - gotuj z Multicooker :)

Zdrowie na języku
21 12 180 min
Bezglutenowe naleśniki gryczane :)

Bezglutenowe naleśniki gryczane :)

Zdrowie na języku
20 12 30 min
Zdrowe kulki proteinowe :)

Zdrowe kulki proteinowe :)

Zdrowie na języku
18 11 10 min
Naleśniki z hummusem, awokado i sosem tofu

Naleśniki z hummusem, awokado i sosem tofu

Magdalena Nagler - foodmania
16 13 35 min
Bardzo czekoladowa tarta z owocami granatu (bez pieczenia, bez cukru, mąki i mleka)

Bardzo czekoladowa tarta z owocami granatu (bez pieczenia, bez cukru, mąki i mleka)

wegeweda
19 16 40 min
Zupa pomidorowo-grzybowa

Zupa pomidorowo-grzybowa

Iwona Kuczer
17 10 0 min
Zdrowe ciasto marchewkowe

Zdrowe ciasto marchewkowe

Ze zdrowiem mi do smaku
17 16 30 min
Lekkie placuszki fistaszkowe :)

Lekkie placuszki fistaszkowe :)

Zdrowie na języku
17 9 20 min
Kakaowe kulki energetyczne z nasionami konopi :)

Kakaowe kulki energetyczne z nasionami konopi :)

Zdrowie na języku
22 12 15 min
Krem budyniowy do ciast i tortów  - bez nabiału, bez glutenu

Krem budyniowy do ciast i tortów - bez nabiału, bez glutenu

Dorota Rozbicka
18 39 180 min
Wegański bezglutenowy tort okolicznościowy

Wegański bezglutenowy tort okolicznościowy

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 14 100 min
Omlet ryżowy bezglutenowy :)

Omlet ryżowy bezglutenowy :)

Zdrowie na języku
18 10 15 min
Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
23 12 30 min
Ketchup z cukinii bez cukru :)

Ketchup z cukinii bez cukru :)

Zdrowie na języku
22 12 120 min
Owsianka nocna o smaku truskawkowym :)

Owsianka nocna o smaku truskawkowym :)

Zdrowie na języku
17 8 5 min
Ciasto jogurtowe z owocami - zdrowo i bezglutenowo :)

Ciasto jogurtowe z owocami - zdrowo i bezglutenowo :)

Zdrowie na języku
19 11 50 min
Ciasto jogurtowe z truskawkami w wersji wegańskiej i bezglutenowej :)

Ciasto jogurtowe z truskawkami w wersji wegańskiej i bezglutenowej :)

Zdrowie na języku
16 10 45 min
Mleko owsiane

Mleko owsiane

Dorota Rozbicka
24 32 180 min
Tartaletki na jaglanym spodzie Amarello z lemon curd, włoską bezą i pistacjami

Tartaletki na jaglanym spodzie Amarello z lemon curd, włoską bezą i pistacjami

Amarello
21 17 45 min
Zielony koktajl - eliksir dla zdrowia - pyszny

Zielony koktajl - eliksir dla zdrowia - pyszny

Barbara Strużyna
25 18 10 min
Pizza fit z kalafiora

Pizza fit z kalafiora

KuchniaMagdaLeny
20 12 60 min
Miodowo-korzenne motylki

Miodowo-korzenne motylki

Stokrotka
22 24 50 min
Sałata lodowa z kukurydzą i jabłkami

Sałata lodowa z kukurydzą i jabłkami

Stokrotka
19 15 15 min
Szybkie pierniczki

Szybkie pierniczki

Stokrotka
20 21 60 min
Soczysty schab z piekarnika

Soczysty schab z piekarnika

Stokrotka
20 19 180 min
Tatar wołowy z oliwkami na galaretce z wina z granatem

Tatar wołowy z oliwkami na galaretce z wina z granatem

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 14 60 min
Uszka z grzybami

Uszka z grzybami

Stokrotka
20 18 180 min
Pasta z cieciorki - najprostszy przepis

Pasta z cieciorki - najprostszy przepis

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 11 10 min
Pasta z marchwi i batatów z olejem kokosowym

Pasta z marchwi i batatów z olejem kokosowym

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 13 35 min
Ciasto marchewkowe bez pieczenia

Ciasto marchewkowe bez pieczenia

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
23 22 15 min
Frytki z selera

Frytki z selera

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
22 18 40 min
Szybkie danie z ciecierzycy (pięć przemian)

Szybkie danie z ciecierzycy (pięć przemian)

Ze zdrowiem mi do smaku
13 11 30 min
Dwuskładnikowe kokosanki

Dwuskładnikowe kokosanki

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
20 21 35 min
Roladki z surowej cukinii z guacamole

Roladki z surowej cukinii z guacamole

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
22 16 30 min
Domowa przyprawa JARZYNKA

Domowa przyprawa JARZYNKA

H A B I B I ☺
25 28 0 min
Słonecznik w karmelu

Słonecznik w karmelu

H A B I B I ☺
24 34 60 min
Czekoladowy koktajl jaglany

Czekoladowy koktajl jaglany

Ze zdrowiem mi do smaku
16 12 10 min
Piernikowe placuszki z kaszy mannej

Piernikowe placuszki z kaszy mannej

KuchniaMagdaLeny
20 12 50 min
Granola z płatkami kasztanowymi i jaglanką

Granola z płatkami kasztanowymi i jaglanką

Magdalena Nagler - foodmania
18 11 40 min
Domowe czekoladki z nadzieniem orzechowym

Domowe czekoladki z nadzieniem orzechowym

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
22 17 25 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet