Kuleczki z bakaliami i owocami
FAMILYRodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
suszone daktyle - 110 g
suszona żurawina - 40 g
orzechy włoskie - 40 g
pestki słonecznika - 20 g
masło - 50 g
kakao do obtaczania trochę
Sposób przygotowania:
Odsączamy żurawinę. Namoczone daktyle miksujemy z orzechami i taką ilością wody z moczenia aby powstała gęsta papka. Morele kroimy w cienkie paseczki.
Do większej miski przesypujemy pokruszone ciasteczka. Dodajemy do nich żurawinę, pestki słonecznika, morele, zmiksowane daktyle i rozpuszczone masło.
Wszystko łączymy wilgotnymi rękoma. Gotowe kuleczki obtaczamy w kakao i przechowujemy w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.