Mazurek z puszystą bezą z bakaliami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
masło zimne/olej kokosowy - 180 g
sproszkowane daktyle - 3-4 łyżki
żółtka lub 2 -3 łyżki lodowatej wody - 3 szt.
żurawina suszona - 1 garść
migdały - 1 garść
daktyle - 1 garść
białka z jaja kurzego - 3-4 szt.
rodzynki - 1 garść
płatki migdałowe do dekoracji - 1 garść
cukier/ksylitol do ubijania bezy - 3-4 łyżki
sól - 1 szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.