![Mazurek z puszystą bezą z bakaliami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-03/11269-photo-main.jpg)
Mazurek z puszystą bezą z bakaliami
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
masło zimne/olej kokosowy - 180 g
sproszkowane daktyle - 3-4 łyżki
żółtka lub 2 -3 łyżki lodowatej wody - 3 szt.
żurawina suszona - 1 garść
migdały - 1 garść
daktyle - 1 garść
białka z jaja kurzego - 3-4 szt.
rodzynki - 1 garść
płatki migdałowe do dekoracji - 1 garść
cukier/ksylitol do ubijania bezy - 3-4 łyżki
sól - 1 szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.