Porowa zapiekanka z pestkami dyni
FAMILYRodzaj posiłku: śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
ząbek czosnku - 1
pestki dyni - 20-25 g
olej rzepakowy - 1,5 łyżki
śmietana 18 % - 200 ml
tymianek do smaku
sól i pieprz do smaku
soku z limonki - 1/3 -1/2 szt.
Sposób przygotowania:
Siekam pestki dyni.
Śmietanę mieszam z jajkiem, solą, pieprzem i tymiankiem.
Trzy kokilki 9-10 cm posypuję częścią pestek, nakładam pora, zalewam śmietaną i posypuję resztą pestek.
Zapiekam w 180 C około 50 minut do przyrumienienia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.