Ciasto jogurtowe z owocami - zdrowo i bezglutenowo :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, kakao
Składniki:
mąka gryczana - 150 g
mąka kasztanowa - 70 g
jajka - 2 szt.
olej kokosowy - 80 g
tłuszcz kakaowy (można pominąć i dodać olej kokosowy) - 20 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
ksylitol - 100 g
mleko roślinne - 300 ml
dowolne owoce, u mnie maliny mrożone trochę
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki (oprócz owoców) przełóż do miski, dodaj rozpuszczony olej i dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki lub użyj miksera.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę, a na wierzchu ułóż wybrane owoce.
Piecz w lekko nagrzanym na 180*C piekarniku przez 40 minut. W celu upewnienia lepiej sprawdź czy ciasto upiekło się w środku za pomocą wykałaczki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.