![Chałwa wytrawna](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-10/8922-photo-main.jpg)
Chałwa wytrawna
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, orzechy wszystkie, strączkowe, sezam
Składniki:
miód - 4 łyżki
pestki słonecznika
Sposób przygotowania:
Gdy lekko ostygnie mielimy go w młynku do kawy.
Solone pistacje wyjmujemy z łupinek.
Zmielony sezam łączymy z płynnym miodem , dodajemy pistacje.
Wszystko wkładamy do pojemnika wyłożonego folią i lekko przyklepujemy.
Na wierzch wykładamy naprzemiennie rządek pistacji i solonych pestek słonecznika.
Zakrywamy folią i wkładamy do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.