Ciasto z karobem - wegańskie, fit
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, cytrusy, owies, orkisz
Składniki:
powidła śliwkowe lub mus jabłkowy bio - 0,5 szklanki
mąka pszenna razowa typ 2000 bio - 1 szklanka
mąka orkiszowa jasna typ 700 - 1 szklanka
karob - 3 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
syrop klonowy - 0,5 szklanki
siemie lniane - 1 łyżka
ekstrakt waniliowy - 2 łyżeczki
mleko roślinne np owsiane - 0,75 szklanki
sok z cytryny - 1 łyżka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.