Placki ryżowe - bezglutenowe, wegańskie, bez cukru :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe,
Składniki:
karob - 20 g
banan - 80 g
proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
napój roślinnyc - 100 ml
olej kokosowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
W drugiej misce wymieszaj rozgniecionego na paćkę banana z mlekiem.
Połącz suche składniki z mokrymi.
Na patelni rozgrzej olej i nakładaj po 1 łyżce masy, aby uzyskać placki małej wielkości.
Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem. Po ok. 2 minutach, kiedy pojawią się malutkie pęcherzyki przewróć placki na drugą stronę i smaż tak samo.
Podawaj z bananem i masłem orzechowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.