Omlet ryżowy bezglutenowy :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka
Składniki:
jajko - 2 szt.
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżeczka
olej kokosowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Ryż zmiel na mąkę lub użyj gotowej mąki.
Do utartych żółtek dodaj mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksuj. Kolejno dodaj ubite białka i na najmniejszych obrotach całość zmiksuj.
Na patelni rozgrzej olej, wlej masę, przykręć gaz i pod przykryciem smaż ok. 2-3 minuty. Po tym czasie przewróć na drugą stronę i smaż ok. 2 minuty.
Podawaj z dodatkami (u mnie krem krówkowy oraz maliny).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.