Jak zrobić jogurt naturalny? - gotuj z MULTICOOKER :)
Zdrowie na językuZawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Jogurt naturalny powinien być o dobrym składzie (bez mleka w proszku oraz najlepiej z napisem "żywe kultury bakterii jogurtowych", a już super gdy jogurt ma wypisane nazwy wykorzystanych szczepów bakteryjnych)Sposób przygotowania:
Kolejno bardzo dobrze wymieszaj mleko z jogurtem.
Gotowy miks przelej do słoiczków przystosowanych do gotowania w Multicookerze.
Słoiczki wstaw do misy Multicookera, nalej wody do połowy wysokości słoiczków i ustaw program "YOGURTH".
Po 8 h urządzenie da sygnał o zakończonej pracy. Teraz wyciągnij słoiczki z jogurtem i wstaw do lodówki na minimum 3 h. Po tym czasie jogurt przybierze kremowej konsystencji.
No bardzo "fajny"jest ten jogurt :) Jego fajność jest przeogromna :D
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.