Sałatka obiadowa
FAMILYRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: cytrusy
Składniki:
czerwona cebula - 1 szt.
kwaskowe jabłko - 1 szt.
sok z cytryny kilka kropel
cukier do smaku
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć.
Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić.
Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą.
Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem.
Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Schłodzić w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.