![Domowa przyprawa JARZYNKA](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-01/10816-photo-main.jpg)
Domowa przyprawa JARZYNKA
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, węgierska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
pietruszka (korzeń)
seler
por
czosnek
dowolne zioła, koperek, lubczyk, szczypiorek, natka pieteuszki i selera -
Dodatkowe informacje:
Mieszanka suszonych warzyw, które w prosty i szybki sposób uczynią nasze dania smacznymi i aromatycznymi - bez chemicznych konserwantów :)Sposób przygotowania:
Wszystko wymieszać w dużej misce, a następnie rozłożyć w elektrycznej suszarce do grzybów albo cienką warstwą rozłożyć na blachach wyścielonych woskowanym papierem do pieczenia.
Suszyć wolno, w niezbyt wysokiej temperaturze (40-60*C), aż kawałki będą kruche. Ostudzić.
Gotową mieszankę przesypać do szczelnego słoja i przechowywać w ciemnym miejscu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.