Wegańskie curry z dynią :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: drożdże
Składniki:
dynia - 900 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
plaster imbiru
woda - 250 ml
mleko kokosowe - 300 ml
płatki drożdżowe - 2 łyżki
sól i przyprawy: curry (1 łyżka), kurkuma (1 łyżeczka), papryka słodka (1 łyżeczka), chilli (1/2 łyżeczki), pieprz ziołowy (1 łyżeczka), pieprz czarny (1/3 łyżeczki)
Sposób przygotowania:
Następnie dodaj oczyszczoną i pokrojoną w małą kostkę dynię i wlej 250 ml wody. Dodaj wszystkie przyprawy, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez ok. 45 minut, aż dynia będzie miękka.
W międzyczasie ugotuj ryż w 400 ml wody.
Kiedy dynia będzie już miękka dodaj ugotowany ryż, płatki drożdżowe oraz wlej mleko kokosowe. Gotuj na pełnym ogniu, co chwilę mieszając jeszcze przez 10-15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.