Ziemniaczano-szpinakowe knedle z pieczarkami
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, polska
Zawiera: gluten, jajka, mięso, soja, pszenica
Składniki:
ziemniaki ugotowane - 0,5 kg
mąka ziemniaczana - 5 dag
mąka pszenna - 10 dag
szpinak mrożony - 1 kostka
jajko - 1 szt.
sól do smaku
Nadzienie
pieczarki - 40 dag
olej - 1 łyżka
sól, pieprz, olej sojowy do smaku
Pozostałe składniki
boczek wędzony opcjonalnie trochę
cebula
olej lub smalec trochę
Dodatkowe informacje:
Knedle z ciasta ziemniaczanego z dodatkiem szpinaku, nadziewane pieczarkami to dobry pomysł na pyszne danie.Sposób przygotowania:
Ugotowane knedle wyjmować łyżką cedzakową, osączyć, ułożyć na talerze. Okrasić usmażoną na smalcu cebulką i boczkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.